Ο Τηλεμαραθώνιος της UNISEF 2013 στη Δημόσια Τηλεόραση

 
unicef_logo1

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

19.00 – 1.00

 

«Υποσιτίζονται και είναι παιδιά»

 

Είναι παιδιά κάθε χρώματος …

 

Είναι παιδιά με ή χωρίς οικογένεια…

 

Είναι παιδιά όπου και αν βρίσκονται …

 

Στην Αφρική, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη…

 

Υποσιτίζονται κι αυτό, δυστυχώς, είναι γεγονός!!!

 

Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί. Τα στοιχεία της Unicef είναι αδιάψευστα:

 

  • Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερους από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών. Πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών που πεθαίνουν από πνευμονία, διάρροια και άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει αν δεν ήταν υποσιτισμένα.
  • Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο – πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά – αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.
  • Τα παιδιά που επιβιώνουν από υποσιτισμό συχνά έχουν ασθενή υγεία σε όλη τη ζωή τους και μειωμένες νοητικές ικανότητες που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να πάνε σχολείο και να κερδίσουν όταν μεγαλώσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Έτσι παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο ασθενικής υγείας και φτώχειας από γενιά σε γενιά.

 

Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Kαι επειδή ο υποσιτισμός έχει τις ίδιες συνέπειες παντού, η Ελληνική Επιτροπή της Unicef πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου από τις 7 το βράδυ έως τη 1.00 σε συνεργασία με τη Δημόσια Τηλεόραση.

 

Με τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων η Unicef θα καταφέρει να βοηθήσει τα παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας ανθρωπιστικές δράσεις παντού όπου υπάρχει ανάγκη.

 

Φέτος ο τηλεμαραθώνιος αγάπης υιοθετεί τρία ορφανοτροφεία στην Ελλάδα – Θεσσαλονίκη, Λαμία , Aθήνα – με σκοπό να καλύψει κάποιες από τις μεγάλες τους ανάγκες σε σίτιση αλλά και σε άλλο εξοπλισμό. Πρόκειται για το  Ορφανοτροφείο Θηλέων  ” Μέλισσα ” στη Θεσσαλονίκη, το Ορφανοτροφείο Θηλέων της Λαμίας και το Ίδρυμα “Χατζηκώνστα” στην Αθήνα.

 

Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef, κατανοώντας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός, απευθύνεται στα αλληλέγγυα αισθήματα όλων και τους ζητά να ανταποκριθούν στο ετήσιο κάλεσμα της.

 

Ο τηλεμαραθώνιος θα γίνει στη Δημόσια Τηλεόραση στην Κατεχάκη και θα διαρκέσει 6 ώρες. Την παρουσίαση θα κάνουν γνωστοί καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάματος.