Εκθέσεις εν πλω για τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΕΚ LINES στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο τα παιδιά, λειτουργεί πλωτές εκθέσεις.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, οι “Ζωγράφοι Σε Δράση” και η ΑΝΕΚ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στις εκθέσεις εν πλω που λειτουργούν στα πλοία της εταιρείας.

Με στόχο “περισσότερα χρώματα, περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά”, τα έσοδα, από την αγορά των 530 εκθεμάτων, θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στις δράσεις του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

Το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα, από το 1853, λειτουργεί με μία σταθερή αξία : να δίνει χαμόγελο και ελπίδα, παράλληλα, με περίθαλψη και απαραίτητες γνώσεις, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών, που έχουν οικονομικές ανάγκες και κοινωνικές δυσκολίες.
Στην τρέχουσα περίοδο το Ίδρυμα υποστηρίζει σχεδόν 450 παιδιά (εσωτερικούς και εξωτερικούς οικότροφους), τα οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται μαθησιακά και ψυχολογικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Ιδρύματος (Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπεύτρια κλπ.). Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους οικότροφους να παρακολουθήσουν φροντιστήρια προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και ξένων γλωσσών, εκτός Ιδρύματος, εφ’ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Σε όλους του οικότροφους του Ιδρύματος παρέχονται δωρεάν: Διαμονή, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, εξωσχολικές δραστηριότητες & ψυχαγωγία, ένδυση και υπόδηση.
Το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομικής επιχορήγησης από το κράτος.

Από την δική τους σκοπιά οι “Ζωγράφοι Σε Δράση για τα Παιδιά” κατανοώντας το σημαντικό έργο του Ιδρύματος, το στηρίζουν προσφέροντας εθελοντικά εκατοντάδες εικαστικές κατασκευές και πίνακες ζωγραφικής.
«Οι Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά», ξεκίνησαν το 2010 και γρήγορα εξελίχθηκαν σε εθελοντική κίνηση με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών ζωγράφων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσφέρουν πίνακες και φιλοτεχνούν τοιχογραφίες σε ιδρύματα, νοσοκομεία, στέγες ανηλίκων, κ. ά.

Τα έργα θα διατίθενται στο κοινό μέσα από ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους στα πλοία της ANEK LINES, “ΕΛΥΡΟΣ” – “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” – “OL.CHAMPION”, κάθε βράδυ από τις 8.00 έως τις 11.00.
Η συμμετοχή όλων σε αυτήν την ξεχωριστή ενέργεια είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας και να φέρουμε το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές αυτών των παιδιών, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας.
Γιατί όπως λένε και “Οι Ζωγράφοι σε δράση”:
“Όταν βρισκόμαστε ανάμεσα στα παιδιά, όλα γίνονται ξεκάθαρα. Το σημαντικό, το ουσιώδες, οι αληθινές αξίες της ζωής, παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις. Τα χαμόγελα γίνονται πλατιά και η καρδιά πλημμυρίζει χαρά και ικανοποίηση”.
H ΑΝΕΚ, από την πλευρά της, ταξιδεύει, αλληλέγγυα αυτό το πλατύ χαμόγελο, το χαμόγελο των παιδιών, και καλεί όλους μας να μετέχουμε σ’ αυτό “το ταξίδι” .

Πληροφορίες: κα Ειρήνα Σίμου και κα Άννα Νικολακάκη, τηλ. 2821 0 24128, fax 2821 0 36200, e-mail: marketing@anek.gr